Evde Bitki Yağı Nasıl Yapılır?
Evde bitki yağı yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler
- Yağını yapmak istediğimiz bitki
- İyi kalite bir zeytinyağı
- Cam kavanoz
biberiye, nane, lavanta, limon kabuğu, portakal kabuğu ve havuç için bitki yağları kullanılabilir. Biberiye ve naneyi taze bitkilerden yapıp, lavanta yağı için kuru lavantadan yapabilirsiniz.
- Bitkisel Yağlar, Aromatik Yağlar ve Uçucu Yağların Faydaları Nelerdir?
- Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?
- Acı Badem Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
- Adaçayı Yağı Nasil Kullanilir? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?
Evde Bitki Yağı Hazırlanışı
Kullanacağınız bitkiyi önce bol suda güzelce yıkayın, suyunu süzdürün ve kağıt havlu ya da temiz bir bez içerisinde iyice kurulayın, hiç suyu kalmamalı.
Portakal ve limon kabuğu yağı için, portakalın ve limonun sadece renkli kısımlarını rendeleyin.
Havuç yağı yapmak için havuçları sulanır diye rendelemek iyi bir seçenek değildir. Havuçları sebze soyacağı ile ince şeritler halinde doğrayın.
Cam bir kavanoza önce yağını elde etmek için hazırladığınız bitkiyi ekleyin, sonra da bitkinin üzerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin ve kavanozun ağzını kapatın. Soğuk sıkım zeytinyağı kullanmanız önerilir.
Ağzını sıkıca kapattığınız kavanozu güneş alan bir cam önüne koyun ve aklınıza geldikçe kavanozu hafifçe sallayın. İki ay bu şekilde camın önünde bekleyen bitki yağlarını, 2 ayın sonunda tülbentten süzün ve koyu renkli bir şişeye doldurup karanlık bir yerde muhafaza edin.
- Buğday Tohumu Yağı’nın Cilt ve Sağlığa Faydaları
- Kenevir Yağı’nın Sağlığa ve Cilde Faydaları Nelerdir?
- Sedir Yağı’nın Sağlığa ve Cilde Faydaları
- Okaliptüs Yağı’nın Cilde Faydaları
Kantaron yağı da bu yöntemle elde edilen bir yağdır. Yapılan her bitki yağının şifası ve kulanım alanı bitkiye göre değişmekte.
Kullanılan bitkinin yararlı enzim ve tüm vitaminleri bekleme süresi zarfında güneşin de yardımıyla tamamen yağa geçiyor. Kimi yağları içerek, kimilerini harici kullanarak faydalanabilirsiniz..