Site icon Mutlu ve Sağlıklı

Lenf Kanseri (Lenfoma) Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir?

Lenf Kanseri (Lenfoma) Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir?

Lenf Kanseri (Lenfoma) Teşhisi

Kemik İliği Biyopsisi Kemik iliği aspirasyonu ve biyopsisinde, bir doktor veya hemşire, genellikle kalça kemiğinizin (pelvis) arkasındaki bir noktadan küçük miktarda sıvı kemik iliğini çıkarmak için ince bir iğne kullanır. Prosedürün ikinci kısmı küçük bir kemik dokusu parçasını ve kapalı iliği almaktır.

Lenf kanseri (lenfoma) teşhisi için kullanılan testler ve prosedürler şunlardır:

Tecrübesiz patologların tanımlanması zor olan nadir formlar da dahil olmak üzere birçok lenfoma türü vardır. Doğru bir teşhis, bir tedavi planı geliştirmenin anahtarıdır. Araştırmalar, lenfoma deneyimlemeyen patologlar tarafından yapılan biyopsi testlerinin gözden geçirilmesinin, önemli ölçüde yanlış tanılarla sonuçlandığını göstermektedir. Bir uzmandan ikinci bir görüş almayı ihmal etmeyin.

Lenf kanseri (Lenfoma) ile ilgili bu yazımız ilginizi çekebilir: Lenf Kanseri (Lenfoma) Nedir? Lenfoma Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?


Lenf Kanseri (Lenfoma) Tedavisi

Hangi lenfoma tedavileri sizin için uygunsa, hastalığınızın türü ve evresi, genel sağlığınız ve tercihlerinize bağlıdır. Tedavinin amacı mümkün olduğunca çok sayıda kanser hücresini yok etmek ve hastalığı remisyona sokmaktır.

Lenfoma tedavileri şunları içerir:

Kanser ile ilgili bu yazılarımız ilginizi çekebilir:


Alternatif Tıp

Lenf kanserini (lenfoma) tedavi etmek için herhangi bir takviye bulunmamıştır. Ancak bütünleyici ilaçlar, kanser teşhisinin ve kanser tedavisinin yan etkilerinin stresiyle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Seçenekleriniz hakkında doktorunuzla konuşun, örneğin:


Başa çıkmak ve destek

Lenf kanseri tanısı sizin için ezici olabilir. Zamanla, kanserin sıkıntısı ve belirsizliği ile başa çıkmanın yollarını bulacaksınız.

O zamana kadar, aşağıdakileri yapmanız size yardımcı olabilir:


Randevunuz İçin Hazırlanın

Eğer sizi endişelendiren herhangi bir belirti veya semptomunuz varsa, gecikmeden doktorunuzsdan randevu alın. Eğer doktorunuzda lenfoma olduğunuzdan şüpheleniyorsa, sizi kan hücrelerini (hematolog) etkileyen hastalıklarda uzmanlaşmış bir doktora sevk edebilir.

Randevular kısa olabileceğinden, iyi hazırlanmış olmak iyi bir fikirdir.

Ne Yapabilirsiniz?

Lenf Kanseri (Lenfoma) için doktorunuza sormanız gereken bazı temel sorular:

Doktorunuz Sorabilir:

Exit mobile version