Site icon Mutlu ve Sağlıklı

Yoga Çayı ve Faydaları

Yoga Çayı ve Faydaları

Yoga çayı, tüm bedenimize sağlık desteği veren bir içecek olmasının yanı sıra kuvvet verici bir çeşit tonik görevi de görür. İçerisindeki baharatlar Ayurvedik baharatlardır. Bu baharatlar ısıtıcı etkileri ile özellikle kış aylarında bedeni soğuktan, zihni de durağanlıktan korumaktadır.

Yoga Çayı İçerisinde Bulunan Bitkiler ve Faydaları

Çubuk Tarçın

Kök Zencefil

Yeşil Kakule

Kök Zerdeçal

Karanfil


Yoga Çayı Tarifi

1 Litre çay için malzemeler:

Bu miktarlar tercihinize göre değişebilir. Deneyerek nasıl bir çaydan daha fazla keyif alacağınızı kendiniz keşfedebilirsiniz..

Tüm baharatları Cam veya porselen demliğe koyun, 1 lt suyu kaynatıp demliğe baharatların üzerine boşaltın. Demliği mum üzerinde demlenmeye bırakın, artık kaynatmayın.
Termosta da demlenmeye bırakabilirsiniz. Termos uzun süre sıcak tutacaktır, burada dikkat edeceğiniz nokta su kaynadıktan iki dakika sonra, yani suyun ısısının biraz düşmesini bekledikten sonra baharatların üzerine eklemektir…

Demlenme süresi size bağlıdır. 10 Dk demleme ile baharatlar aromalarını vermiş olur. Daha etkili aroma için 1-2 saate kadar demleme yapabilir, bu arada içebilir, üzerine su ilave edebilirsiniz. Üzerine su ilave ettikçe baharatlar aromalarını vermeye devam eder…

Tatlandırmaya gerek yoktur, isterseniz içtiğiniz bardağa bir çay kaşığı doğal bir bal ilave edebilirsiniz…

Exit mobile version