Site icon Mutlu ve Sağlıklı

Lavanta Yağı’nın Sağlığa Faydaları

Lavanta Yağı mavi şişe

Lavanta yağı farklı alanlarda ve farklı şekillerde kullanılabilir. Saç dökülmesini önlemesi, saçkırana fayda sağlaması, uykusuzluğa iyi gelmesi ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına yarar sağlaması lavanta yağının faydaları arasındadır.


Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Güzel bir koku yaydığı için oda kokusu ve parfüm yapımında kullanılır. Sağlığa birçok olumlu etkisi olan lavanta yağının faydalarından bazıları;


Lavanta Yağının Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Lavanta Yağının Saça Faydaları Nelerdir?


Lavanta Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Lavanta yağının saça olan faydalarını görmek için; 3 damla lavanta yağı, 2 damla sedir ağacı yağı, 3 damla biberiye yağı, yarım yemek kaşığı jojoba yağı, 4 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı, 2 damla kekik yağı bir kasede iyice karıştırılır. Bu karışımı saçınıza uygulamadan önce cildinizde küçük bir bölgeye sürün ve alerjik reaksiyon olup olmayacağını görün. Eğer alerjik reaksiyon olmadıysa, yağı masaj yaparak saç diplerinize uygulayın. Saçınıza havlu sarın ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Haftada 4 gün bu uygulamayı yapabilirsiniz. Saça olan faydalarını tam görebilmek için bu uygulamayı 2 ay boyunca tekrarlayın.


Lavanta Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?


Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

Lavanta yağı başka yağlarla seyreltilerek kullanılabilir. Saç için kullanımında saç derisine masaj yaparak kullanılırken, cilt için kullanıldığında boyun, göğüs veya bilekler ovularak kullanılır. Aynı zamanda su ve diğer yağlarla karıştırılarak parfüm olarak da kullanılabilir.

Lavanta Yağı’nın Fiyatı ne Kadardır?

Doğal lavanta yağı kullanmak bu yağın faydalarını arttırması açısından büyük önem taşır. Satın aldığınız ürün orijinal damgalı olmalıdır. Lavanta yağının fiyatı ortalama olarak 10 ile 40 TL arasındadır.


Lavanta Yağı’nın Zararları Nelerdir?

Bu yazılarımız ilginizi çekebilir:

KAYNAKLAR:

Draxe : lavender-oil-benefits
Organicfacts : health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-lavender-essential-oil
Mindbodygreen : uses-for-lavender-oil-the-only-essential-oil-youll-need

Exit mobile version