Site icon Mutlu ve Sağlıklı

Buğday Tohumu Yağı’nın Cilt ve Sağlığa Faydaları

budağ tohumu yağı cam şişe, buğday tohumları be başakları

Buğday tohumlarının sağlık için ne amaçla kullanılacağını birçok kişi bilmeyebilir. Buğday tohumu yağı kullanıldığında sağlığa fayda sağlar. Buğday çekirdeklerinden elde edilen bir yağdır. Cilde sürüldüğünde hızla emilmesi, cildi güzelleştirmesi açısından özellikle kadınların dikkatini çeken bir yağdır. Kolesterolü düşürücü etkisinin olması, kemik hastalıklarına iyi gelmesi, selülitleri yok etmesi buğday tohumu yağının faydaları arasındadır.

Buğday Tohumu Yağı’nın Faydaları

Popülerliği yüksek olan buğday tohumu yağı, sağlık için olan yararları ile de dikkat çekiyor. Bu şifalı bitkinin tohumlarının yağlarının faydalarından bazıları:

Bu yazılarımız ilginizi çekebilir:

Buğday Tohumu Yağı’nın Cilde Faydaları

Buğday tohumu yağı cilt tarafından kolaylıkla emilir ve etkili bir nemlendirici haline gelir. Buğday tohum yağı, cildinize uygulandığında, A vitamini, D vitamini, B vitaminleri, antioksidanlar ve yağ asitleri cildin içine işler ve bir nevi tedavi görevi görür. Sadece kuru veya yıpranmış cildi nemlendirmek ve iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda lekeleri de tedavi etmeye yardımcı olur. Buğday tohumu yağı zengin bir E vitamini kaynağıdır, bu da cilt hasarını azaltmaya, serbest radikalleri kontrol etmeye, sağlıklı kolajen oluşumunu desteklemeye hatta cilt tonunu korumaya yardımcı olur.

Buğday Tohumu Yağı’nın Saça Faydaları

Saçları nemlendirir. Bu şifalı bitkinin yağı ile saç dipleri ovulur yada saç diplerine masaj yapılırsa kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı kan akışı sağlanır. Bu da güçlü saç köklerine sahip olmayı sağlar.

Buğday Tohumu Yağı Kullanımı

Wheat germ oil olarak da bilinen, Buğday tohumu yağı çok güçlü kokusu nedeniyle, tatlı badem yağı ya da zeytin yağı gibi yine cilt için faydalı olan diğer yağlarla karıştırarak kullanmak gerekiyor. Herhangi bir tercih ettiğiniz yağa % 10-15 oranında buğday tohumu yağı ekleyin. Evde hazırladığınız krem ve maske tariflerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle leke giderici krem tarifinde kullanmanızı öneririm. Ayrıca içten de destek sağlamak amacıyla sebze ve salatalar üzerinde ya da yemeklere katarak da kullanabilirsiniz.

Buğday Tohumu Yağı Selülitlere Karşı

Selülitler özellikle kadınların korkulu rüyasıdır. Selülit oluşumunun önlenmesi için farklı yöntemler denenir. 2 yemek kaşığı buğday tohumu yağı, 1 yemek kaşığı jojoba yağı, 1 yemek kaşığı kayısı yağı ve 1 yemek kaşığı da şeftali yağı bir kasede karıştırılır. Selülit oluşan bölgelere bu karışım bir parça pamuk yardımıyla uygulanır. Yarım saat beklenir ve yağ sürülen bölgeler yıkanır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Yoğun ve ağır kokusu rahatsız edebilir. Bu yüzden başka bir yağ ile inceltmeden kullanmayın. Koku beni rahatsız etmez diyorsanız direk kullanım en yüksek faydayı sağlayacaktır. Ben şahsen rahatsız olmuyorum. Ne de olsa kaşlarımıza sarımsak sürmüşlüğümüz var. Buğday veya glüten alerjisi olanlar bu yağı kullanmaktan kaçının. Son olarak, buğday tohumu yağı buzdolabında 1 yıl kadar bozulmadan muhafaza edilebilir.

Buğday Tohumu Yağı’nın Zararları

Özellikle gluten alerjisi ve çölyak hastalığı olan kişilerin kullanmaması gerekir. Bazı kişilerde yan etkileri görülebilir. İshal, bulantı, kısma ve baş dönmesine sebep olabilir. Bu nedenle bu yağı kullanmadan önce kolunuzun iç bölgesine pamuk yardımıyla sürün ve birkaç saat bekleyin. Eğer kızarma, şişlik yada herhangi bir alerjik reaksiyon oluşmazsa buğday tohumu yağını vücudunuzun diğer bölgelerinde de kullanabilirsiniz.

Kaynaklar:
Stylecraze : articles/amazing-benefits-of-wheatgerm-oil
Bustle : the-wheat-germ-oil-benefits-for-hair-and-skin-are-too-amazing-to-ignore-any-longer
Livestrong : article/133877-skin-benefits-wheat-germ-oil
Thefusionmodel : wheat-germ-oil-benefits-uses-side-effects
Healthline : health/wheat-germ-benefits
About-essential-oils.blogspot : wheat-germ-oil

Exit mobile version