Site icon Mutlu ve Sağlıklı

Şeker Bağımlılığı Zararları ve Kurtulmak İçin Şekere Alternatif Besinler

Şeker Bağımlılığı Zararları ve Kurtulmak İçin Şekere Alternatif Besinler

Şeker bağımlılığı ve şekeri azaltmaya yardımcı olacak sırlar. Bu Dünya’da bugün kronik bir sorundur. Aslında, diyetlerini tamamlayamayan insanların 1 numaralı sebebinin ve kilo verme çabalarını engelleyen hatta tersine çeviren en önemli ve sorunlu etkenidir şeker.

Dürüst olalım. Bir çok insan ne yemesi gerektiğini biliyor. Daha fazla sebze yemeliyiz. Daha fazla meyve yemeliyiz. Organik ya da organik olmayan sebze ve meyveleri yemeliyiz. Ama yıllar boyunca hastalara sorulduğunda, “Neden daha önce bir diyete başlamadın?”  “Çünkü iştahım yüzünden. Çok fazla şeker istiyor ve yiyorum. ” derler.


Şeker Bağımlılığı’ndan 5 Adımda Kurtulma

İşte şeker isteğinizi azaltmanın en iyi yolları. Gerçekte dört ana adım var. Daha fazla lif, daha fazla protein, daha sağlıklı yağ ve ekşi yiyecekler tüketmeniz gerekir.

Bu adımları izlerseniz ve beşte birini buraya eklerseniz, bu şeyler tatlı bağımlılığınızı ve şeker açlığınızı aşmanıza yardımcı olacaktır.


Şeker Bağımlılığından Kurtulma

Beslenmenizde Daha Fazla Protein Alın

Protein aslında kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve böylece şeker isteğini azaltmaya yardımcı olur.

Şeker Bağımlılığı’ndan kurtulmak için en iyi proteinli gıdalardan bazıları şunlardır.

Protein İçeren Besinler

Daha Sağlıklı Yağlar Tüketin

Vücudunuz enerji için şeker yada yağ yakabilir. Fazla şeker tüketmeyi bırakırsanız, daha fazla yağ tüketmeye başlayın. Akdeniz diyetinde yaygın olan sağlıklı yağlar vardır.

Vücudunuz kilo kaybına da yardımcı olacak bir yağ yakıcı haline gelecektir, ancak bu aslında şeker bağımlılığı’ndan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için en iyi yağ aslında Zeytinyağı veya hindistan cevizi yağıdır.

Daha Fazla Lifli Gıda Tüketin

Lif, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca, detoksifikasyonu destekler ve vücudunuzdaki Kandida Mantarı semptomlarını azaltabilir. Candida Mantarı, şeker iştahının başlıca nedenidir.

Günde 35–40 gram lif almalısınız. Daha fazla lifli gıdalar tüketmelisiniz. Özellikle chia tohumu ve keten tohumu gibi tohumlar ve kuruyemiş tüketmeye başlamalısınız.

Lifli Yiyecekler

Yüksek lifli bir beslenme önemlidir çünkü lif sadece bir regülatörden daha fazlasıdır. Lifli beslenme ayrıca aşağıdaki koşullara da yardımcı olabilir:

Lifli Beslenmenin Faydalı Olduğu Durumlar

Probiyotik Besinler Tüketin

Probiyotik yoğurt ve kefir gibi şeyler aslında içinde bulunan iyi bakteriler yüzünden ekşidir. Onlar, vücudunuzda candida’yla savaşır ve azaltırlar, bu yüzden şeker isteğiniz azalır.

Yine, kefir ve yoğurt gibi probiyotik açısından zengin gıdalar, lahana turşusu ve kimchi gibi fermente sebzeler ve ayrıca elma sirkesi gibi ekşi yiyecekler tüketmek harikadır. Gün boyunca suyunuzun içine ekleyeceğiniz, elma sirkesi veya limon suyunu kullanarak şeker bağımlılığı’nı azaltabilirsiniz.

Probiyotik Gıdalar

Stevia Kullanın

Stevia, geçici olarak bu isteklerin üstesinden gelmek istiyorsanız iyi bir şeker alternatifi olan kalorisiz, doğal bir tatlandırıcıdır. Stevia ile şeker bağımlılığı’ndan kurtulabilirsiniz.

Dikkatli olmalısınız, tüm stevialar eşit şartlardan geçmez, bu nedenle stevia’nın yan etkileri değişebilir. Stevia’nın üç ana türü şunlardır:

<