Beslenme

Alkali Diyet Neden Gereklidir?

Alkali Diyet, hücre biyokimyası seviyesinde sağlığı koruyan koruyan beslenme biçimidir.
Biyokimya uzmanı bir hekim olarak şunu kesinlikle belirtmeliyim ki, sağlık ve hastalık hücre düzeyinde başlar.

Biz trilyonlarca hücrenin bir araya gelmesinden oluşan organizmalarız. Ve canlılığın kaynağı hücredeki enerji oluşumudur. Tüm hücreler  yediğimiz yiyecekleri aldığımız oksijenle  yakarak enerji oluştururlar. Bu enerji olmadan yaşam olmaz. Fakat bu “yanma” sonucu vücutta asidik artıklar oluşur. Bu asitler tıpkı motorun “egzos”u gibi dışarı atılmalıdır. Nefesle verdiğimiz karbondioksit bizim egzosumuzdur.

Aynı şekilde terleme, idrar ve dışkılama bu asidik artıkları atma yollarımızdır. Atılacaklarımız olmasaydı, bu fonksiyonlarımız da olmazdı.

Asitlenmenin giderilmesi alkali olmak ile mümkündür. Basit lise kimya bilgisinden hatırlayacağımız üzere, asitler alkali ile yokolur. Vücut alkali olmak ister, asitler de atmak istedikleridir. Temel işleyiş bu kadar basit bir prensibe dayanır.

İşte beslenmedeki doğru seçimlerle vücuttaki asidik artıkların miktarını azaltabiliriz. Çünkü her besin sindirildikten sonra ya hücrenin asit miktarını arttırır sağlığa zarar verir ya da alkali miktarını arttırır.

Alkali diyet, diyet sözcüğünün çağrıştırdığı gibi bir kısıtlama  değildir. Aksine,vücuda alınan alkali oluşturan besinlerin miktarının asit oluşturanlardan daha fazla  olmasını sağlayan bir “ekleme ve dengeleme” diyetidir.

Alkali Diyet Neden Gereklidir?

Çünkü vücudumuzun asitlenmesi gizli saklı işleyen en büyük tehlikedir. Tüm hastalıkların temelinde hücrenin asitlenme sebebiyle fonksiyonlarını tam yapamaması yatar.

Hücre iki şey ister 1- İhtiyacı olanı almak 2- Artığını atabilmek. Biz şuanki modern beslenmede hücrelerimize ne ihtiyacı olan besinleri tam verebiliyoruz, ne de hücre içi çöpleri tam temizleyebiliyoruz.

Alkali diyet hazır yiyeceklerNedir şuanki sözde modern beslenme? Hazır yiyeceklerle dolu market rafları, işlenmiş gıdalar, hormonlu hayvanlar vs. Bize modernliğin nimeti gibi gösterilen sanayileşmiş beslenmenin bedelini artan hastalıklarla ödüyoruz. Hastalıkların (diyabet, obesite, kanser, osteoporoz vs.) bunca arttığına şaşmamalıyız. Oysa bunları görmezden geliyoruz , Ancak tamamen hastalanınca ileri tedavi yöntemlerine başvuruyoruz.

Oysa bahsi geçen hastalıklara sebep olarak ne bir bakteri ne de virüsü suçlayabiliriz. Temel suçlu beslenme. Neden sadece beslenme bu kadar etkili? Cevap şu: Hasta organa zoom yapınca organın hücrelerinde asit-alkali dengesinin bozulduğunu görüyoruz.

O halde vücudun asit artıklarını azaltan alkali besinleri daha çok tüketerek, hastalanmanın ve kilo problemlerinin kökten çözümüne yaklaşabiliriz.

Unutmayalım, en iyi tedavi hiç hasta olmamaktır.

Bu yazılarımız ilginizi çekebilir:

Dr. Ayşegül Çoruhlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu